Cuketová hlavička
Tento recept cuketovou hlavičku/sekanou mám od mé milé kamarádky Silvy. V sezóně cuket ji peču několikrát, vždy totiž zmizí z pekáče okamžitě. Je to přesně jeden z těch receptů, který zvládne každý, z levných a obyčejných ingrediencí a chuťově výborný. Jestli vám chutná velikonoční nádivka, tak na téhle cuketové si taky pošmáknete! :-)
Připravíme si
  • 500 g cukety
  • 1 větší mrkev
  • 100 g eidamu
  • 200 g slaniny
  • 2 vejce
  • 1 sklenička (200 ml) dětské krupičky
  • 1/2 skleničky oleje
  • 4 lžíce polohrubé mouky
  • 2  menší nebo 1 větší cibule
  • 1 prášek do pečiva
  • česnek dle chuti (já dávám na toto množství 3 stroužky)
  • sůl, pepř, majoránka
  • olej a strouhanka na vymazání a vysypání pekáčku
Postup
  • Cuketu oloupeme, zbavíme semínek a nastrouháme nahrubo.
  • Mrkev nastrouháme najemno, eidam nahrubo a slaninu nakrájíme na malé kostičky.
  • Všechny ingredience dáme do velké mísy a dobře promícháme - jde to nejlépe rukama.
  • Směs přendáme do vymazaného a vysypaného pekáče olejem a strouhankou (pekáč střední velikosti) a pečeme na 190°C cca hodinu a čtvrt, do lehkého zhnědnutí.
  • Cuketová hlavička je výborná teplá i studená, můžeme si k ní udělat klasický rajčatový či okurkový salát nebo přikusovat kyselou okurku. :-)

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně