Perníková bábovka
Jedna z hrnkových bábovek, která voní krásně po perníku, je hodně "mokrá" a žravá :-) Tak ať chutná! :-)
Připravíme si
  • 2 hrníčky (250 ml) polohrubé mouky
  • 2 hrníčky cukru krupice
  • 1 a půl hrníčku oleje
  • 1 a půl hrníčku mléka
  • 5 vajec
  • 1 hrníček perníku na strouhání (koupí se v každém supermarketu, přímo perník na strouhání, je to taková tvrdá cihla)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
Postup
  • Vejce ušleháme s cukry, přidáme olej, mléko, nastrouhaný perník najemno a také mouku s práškem do pečiva.
  • Těsto vlijeme do sádlem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme pozvolna na 150 - 160 °C cca hodinu a 10 minut. Jakmile se těsto nebude lepit na špejli, máme hotovo. Po vytažení necháme bábovku zchladnout a pak až vyklopíme.
  • Dobrou chuť! :-)

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně