Krkovička na medu a pivu
Tahle krkovička se rozplývá v puse, je šťavnatá a má výbornej sosík, zkrátka prostě eňo ňůňo dobrota! Může se jíst s knedlíkem, opečeným bramborem, bramborovou kaší nebo klidně s chlebem, možností je nespočet. Úspěch zaručen!
Připravíme si
  • 1 kg krkovice
  • 3 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 10 dkg slaniny
  • tři vrchovaté lžíce medu
  • 300 ml světlého piva
  • sůl, pepř, kmín, paprika, koření dle chuti (grilovací, na maso...)
Postup
  • Krkovičku si nakrájíme na větší kostky.
  • Maso si nyní přendáme do pekáčku, ve kterém ji budeme péct a osolíme, opepříme, přidáme kmín,  sladkou papriku a koření dle chuti, já dávám grilovací.
  • Vše rukama promícháme do sebe.
  • Přihodíme cibuli nakrájenou na větší kostky, nasekaný česnek, slaninu na kostičky, med a zalijeme pivem.
  • Přiklopíme pekáček a dáme péct do trouby na 170 °C asi 2 hodiny.
  • Po dvou hodinách pokličku sundáme, můžeme zvýšit stupně a necháme dopéct tak, aby se nám zredukoval sosík a udělala kůrka na masu.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně