Šneci se zakyskou
Slaní šneci patří k oblíbeným chuťovkám na oslavách nebo třeba na večer k vínu. Populární jsou s kečupovým základem, ale zkusili jste někdy místo kečupu dát zakysanou smetanu? To je teprve mňamka!!! Miluje je i moje malá Eliška a ráda mi s jejich přípravou pomáhá. :-)
Na šneky
  • listové těsto (já většinou kupuji to připravené rozválené a smotané na pečicím papíru)
  • zakysaná smetana
  • plátky anglické slaniny
  • tvrdý sýr
  • může být dál: česnek, osmažená cibulka, koření dle chuti,...
Na dokončení
  • 1 vajíčko
  • nasekané ořechy
Postup
  • Připravíme si listové těsto - pokud použijeme to rozválené, doporučuju ho podélně po té delší straně přepůlit, budeme mít více menších šnečků.
  • Těsto pomažeme zakysanou smetanou, kterou můžeme ochutit česnekem, oblíbeným kořením, nebo ji můžeme smíchat s opečenou karamelizovanou cibulkou.
  • Posypeme nastrouhaným sýrem (já dávám většinou eidam) a poklademe anglickou slaninou.
  • Srolujeme jako štrůdl a nakrájíme na kolečka, která vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • Každého šnečka potřeme rozkvedlaným vajíčkem a já je moc ráda sypu nasekanými vlašskými ořechy.
  • Vložíme je do rozpálené trouby na 190 °C a pečeme dozlatova.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně