Květákové placičky
Pokud koupím květák, málokdy už ho dělám klasicky obalovaný, protože jsme si obrovsky oblíbili tyto placičky. Recept na ně vznikl vlastně náhodou, kdy jsem měla zbytek uvařeného květáku a nevěděla, co s ním. :-)
Připravíme si
  • 1 menší květák
  • 3 vejce
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g tvrdého sýra (dávám eidam)
  • 1 větší cibule (či dvě malé)
  • hrst dětské krupičky
  • 2 hrsti strouhanky (popřípadě více, uvidíme dle konzistence)
  • koření dle chuti (rozmačkaný česnek, já dávám grilovací koření)
  • sůl, pepř
Postup
  • Květák si uvaříme doměkka, přendáme si ho misky a rozmačkáme vidličkou.
  • Přidáme vejce, nakrájenou slaninu na malé kostičky, cibuli najemno, nastrouhaný eidam najemno, krupičku, strouhanku a všechno koření.
  • Rukou vše promícháme, pořádně, aby vznikla hmota, ze které půjdou rukama tvarovat placičky. Bude se to lepit, ale namočíme si ruku do studené vody a jde to lépe.
  • Placičky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.
  • TIP: nešetřete strouhankou, budou pěkně křupat.
  • My je máme nejraději s bramborovou kaší.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně