Bublanina s ovocem
Bublanina, ať už třešňová nebo třeba jahodová, k létu prostě patří! Já už nepeču jinou než tuhle hrníčkovou. Na přípravu je velmi rychlá a jednoduchá, po upečení pak vláčná a jemná. A takové buchty já mám nejradši! :-)
Připravíme si
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
  • 1,5 hrnku mléka
  • 3/4 hrnku oleje
Postup
  • Všechny ingredience dáme do misky a prošleháme ručním šlehačem. Vznikne nám jemné, řidší těsto.
  • To nalijeme na vymazaný a vysypaný (nebo pečicím papírem vyložený) středně velký pekáč, posypeme ovocem a pečeme na 180 °C do lehkého zhnědnutí asi půl hodinky.
  • Pocukrujeme a můžeme si uvařit k bublanině kafíčko. :-)

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně