Buchta Raffaello
Raffaello buchta je všeobecně hodně oblíbená, a to i u nás doma! Jedná se přesně o jednu z těch žravých "mokrých" buchet, která zmizí za jedno odpoledne. Tento hrníčkový recept je navíc hotový hned, za pět minut může jít do trouby.
Na těsto a posypání
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku cukru moučka
  • 1/2 hrnku oleje
  • hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • na posypání: 1 hrnek kokosu a 1/2 hrnku moučkového cukru
Na závěrečné polití
  • 2 ks smetany 33% (někdy dávám i z Lidlu 30%)
Postup
  • Vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny.
  • Přilijeme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše ušleháme dohromady.
  • Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech vyložený pečicím papírem).
  • Těsto posypeme rovnoměrně po celém povrchu smíchaným kokosem s moučkovým cukrem a dáme péct na 180 °C.
  • Vytahujeme, když je kokos nahoře růžový, nesmí být hnědý!
  • Ještě horkou buchtu polijeme dvěma šlehačkami, které se vsáknou do těsta, a necháme vychladnout.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně