Červené špagety
"Červený" špagety vařím snad odjakživa :-) Dělávala je moje babička - vždy, když jsem k ní šla na oběd, přála jsem si uvařit právě tyto špagety. Jen ona je připravovala s masovou konzervou a haldou kečupu :-)) My je doma milujeme, všichni!!
Připravíme si
  • 1 balení špaget
  • 500 g mletého masa
  • olej
  • 2 cibule
  • 2 rajské protlaky
  • 2 konzervy krájených rajčat
  • 3 stroužky česneku
  •  1 lžíce oregána
  • 1 lžíce bazalky
  • 3 - 4 lžíce cukru
  • 250 ml vody
  • sůl, pepř
  • eidam na posypání
Postup
  • Vždy si prvně připravím hrnec s vodou na špagety. Zatímco se mi totiž budou vařit, připravím si masovou červenou omáčku.
  • Omáčku připravuji rovnou v kulatém pekáčku, který může jít do trouby. Pokud takový nemáme, uděláme si ji v pánvičce a pak přendáme do pekáče.
  • Na sporáku v pekáčku rozpálím olej a přidám na kostičky nakrájenou cibuli. Krátce ji osmažím a přidám mleté maso. Já většinou používám mix mletého a hovězího, ale záleží, co kdo má rád.
  • Cibuli s masem smažím na pánvi do té doby, až bude maso úplně rozdělené na kousky, zatažené a "chytne barvu". Osolíme jej a opepříme.
  • Protlačíme česnek a promícháme.
  • Přidáme rajské protlaky a dobře promícháme, opět chvíli smažíme dohromady, aby se ztratila kyselost.
  • Dále přisypeme bazalku a oregáno.
  • Přilijeme krájená rajčata z konzervy (nebo mohou být klidně i pasírovaná).
  • Přisypeme cukr, nalijeme vodu a dobře promícháme.
  • Necháme cca 15 minut na mírném ohni probublávat.
  • Ochutnáme, podle chuti dosladíme či dosolíme a přidáme uvařené špagety.
  • Dobře spolu promícháme a vložíme do rozpálené trouby na 200 °C asi na 20 minut. Před koncem pečení posypeme sýrem a dáme ještě na chvíli zapéct.
  • Miluju je s kyselou okurkou :-) Dobrou chuť!

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně