Fanta řezy
Já prostě zbožňuju "retro" buchty! Pamatujete na vitacitovou? Tyto řezy jsou podobné, neskutečně žravé, jen rosol nahoře je z limonády Fanta.
Na korpus
  • 8 vajec
  • 8 lžic cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa
  • 8 lžic hladké mouky
Na bílý krém
  • 500 g měkkého tvarohu ve staniolu
  • 500 ml smetany ke šlehání 33%
  • 4 lžíce moučkového cukru (lze i více podle chuti)
Na rosol
  • 2 vanilkové pudinky
  • 600 ml limonády Fanta
  • 2 lžíce cukru krystal
Postup
  • Prvně si připravíme těsto na korpus.
  • Rozdělíme si žloutky a bílky zvlášť, z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh.
  • Žloutky vyšleháme s cukrem a kakaem do pěny a pak přidáme mouku.
  • Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na střední plech (cca 25x36 cm) a dáme péct na 160 °C asi 20 minut. Zkusíme špejlí.
  • Na bílý krém vyšleháme smetanu s cukrem. Jakmile je smetana vyšlehaná, přidáme tvaroh a vše smícháme. Rozetřeme na zchladlý korpus a dáme do lednice.
  • Nyní zbývá už jen připravit oranžový rosol. Do kastrůlku nalijeme Fantu, přisypeme cukr a rozmícháme pudinky v prášku. Vše dáme dohromady vařit a mícháme stále až do zhoustnutí. Ještě horké nalijeme opatrně na bílou vrstvu. Dáme do lednice.
  • Po hodině už je vše ztuhlé a my si můžeme začít pochutnávat.
  • Tip: Ráda dělám řezy z poloviční dávky do dortové formy, jak vidíte na fotkách. Vznikne tak velice hezký dortík.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně