Fazole po mexicku
Na podobně připravené fazole jsem narazila poprvé před šesti lety ve školní jídelně, kde je připravovali s kuřecím masem a já si je vždy s chutí dávala. Pak jsem odešla ze školy odešla na mateřskou, ale na fazole jsem nezapomněla. :-) Doma je od té doby připravuji často, s klobásou a mírně pikantní. Je to doopravdy výborná rychlovka a s čerstvým chlebem či bagetkami nemá chybu!
Připravíme si
  • 2 plechovky bílých fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 červená paprika či kapie
  • 1 cibule
  • 1 - 2 pikantní klobásy
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 2 lžíce cukru
  • sůl, pepř, olej, trošku kečupu
Postup
  • Klobásu nakrájíme na kolečka a cibuli na kostičky.
  • Na pánev dáme trošku oleje, jakmile je rozpálený, vsypeme klobásu a cibuli a smažíme dohromady, občas zamícháme.
  • Jakmile je cibule a klobása opečená, přidáme papriku, kterou jsme si nakrájeli na asi pěticentimetrové proužky. Mírně podlijeme vodou, pánev přiklopíme a necháme asi 5 minut společně povařit.
  • Následně přisypeme mletou papriku, rychle zamícháme, hned přilijeme konzervy s fazolemi, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme cukr dle chuti (my máme raději sladší), vše dohromady dobře promícháme a ochutnáme.
  • Necháme asi 10 minut společně probublávat, můžeme přidat trošku kečupu.
  • Podáváme s čerstvým pečivem.
  • TIP: můžeme přidat klidně třeba i kukuřici, špetku chilli nebo místo klobásy kousky kuřecího masa. Zkrátka co máme rádi. Dobrou chuť! :-)

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně