Halušky z jogurtu
Tyto halušky patří k našim nejoblíbenějším jídlům. Nejsou sice z brambor, zato ale hned hotové a se slaninkou, zelím a cibulkou je to doopravdy lahoda.
Na těsto
  • 1 velký bílý jogurt (cca 500 g)
  • 400 g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • trošku soli
Na dokončení
  • 1 kysané zelí (v pytlíku či sklenici)
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • může být ještě zakysaná smetana či brynzou (kdo má rád)
Postup
  • Jogurt, mouku, vejce a sůl smícháme dohromady.
  • Vznikne nám řidší těsto, které přepasírujeme přes cedník na halušky do vroucí vody.
  • Počkáme, dokud nevyplavou nahoru a pak je vaříme cca 5 minut.
  • Po uvaření je slijeme stejně jako těstoviny.
  • Mezitím, co se nám připravují halušky, si povaříme zelí cca 10 minut v trošce vody, vodu pak slijeme.
  • Slaninu si nakrájíme na kostičky a opečeme (vyškvaříme).
  • Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na oleji.
  • Servírování: Halušky smícháme se zelím. Nandáme na talíř, můžeme přidat brynzu nebo lžíci zakysané smetany (tu dávám já), posypeme kostičkami slaniny a cibulkou. Dobrou chuť! :-)

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně