Horká čokoláda
Kdo by nemiloval horkou čokoládu! Ale žádnou instantní, ani řídkou, ale poctivou s pravou šlehačkou nahoře! :-) A klidně si ji můžeme ve finále dochutit tím, co máme rádi, skořicí, perníkovým kořením, vanilkou... Fantazii se meze nekladou.
Ingredience
  • 400 ml smetany (30 - 33%)
  • 100 ml mléka
  • 120 g čokolády (já dala 80 g mléčné a 40 g hořké)
  • na dokončení vyšlehaná smetana 33%
Postup
  • Do kastrůlku nalijeme smetany a mléko a zahřejeme, ale nemusí se vařit.
  • Nalámeme čokoládu a přidáme k ohřátým smetanám a mléku. Vymícháme metličkou do rozpuštění čokolády na malém plamenu a přelijeme do hrníčků.
  • Ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, můžeme posypat skořicí, oříšky či nasekanou čokoládou.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně