Tahle krkovička se rozplývá v puse, je šťavnatá a má výbornej sosík, zkrátka prostě eňo ňůňo dobrota! Může se jíst s knedlíkem, opečeným bramborem, bramborovou kaší nebo klidně s chlebem, možností je nespočet. Úspěch zaručen!
Připravíme si
1 kg krkovice
3 cibule
3 stroužky česneku
10 dkg slaniny
tři vrchovaté lžíce medu
300 ml světlého piva
sůl, pepř, kmín, paprika, koření dle chuti (grilovací, na maso...)
Postup
Krkovičku si nakrájíme na větší kostky.
Maso si nyní přendáme do pekáčku, ve kterém ji budeme péct a osolíme, opepříme, přidáme kmín, sladkou papriku a koření dle chuti, já dávám grilovací.
Vše rukama promícháme do sebe.
Přihodíme cibuli nakrájenou na větší kostky, nasekaný česnek, slaninu na kostičky, med a zalijeme pivem.
Přiklopíme pekáček a dáme péct do trouby na 170 °C asi 2 hodiny.
Po dvou hodinách pokličku sundáme, můžeme zvýšit stupně a necháme dopéct tak, aby se nám zredukoval sosík a udělala kůrka na masu.