Lotus dortíčky
Když jsem tyhle lotus nepečené dortíčky udělala manželovi k svátku, málem jsme se o ně doma poprali. :-) Prostě nemají chybu. A můžeme je klidně udělat i do dortové formy jako cheesecake!
Připravíme si
  • 200 g sušenek Lotus
  • 100 g másla
  • 400 g mascarpone
  • 200 ml smetany 33%
  • 120 g cukru krupice
  • šťáva z půlky citronu
  • 180 g Lotus pomazánky jemné
  • formičky na tvorbu minidezertů (já měla průměr 7 cm), ale můžeme je udělat třeba i do skleniček
Postup
  • Připravila jsem si formičky o průměru 7 cm, které nemají dno. Na toto množství ingrediencí mi vyšlo 7 formiček. Na prkénko jsem položila pečicí papír a formičky jsem na něj položila. Dovnitř kolem dokola jsem vložila do každé z nich fólii pro tvorbu minidezertů. Určitě lze ale tyto dortíčky připravit i do skleniček, jen je potom už nevyndáme a budeme je vyjídat lžičkou. :-)
  • Sušenky rozdrtíme najemno nejlépe v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem.
  • Na dno formiček namačkáme připravenou směs ze sušenek a másla a dáme je ztuhnout na půl hodinky do lednice.
  • Mascarpone, šlehačku, cukr a citronovou šťávu vyšleháme dohromady. Krémem si naplníme cukrářský pytlík a nastříkáme jej do formiček. Dortíčky dáme ztuhnout alespoň na 1 hodinu do lednice.
  • Nakonec dáme na pár vteřin lotus pomazánku do mikrovlnky, aby se zahřála a měla tekutější konzistenci a polijeme vršky dortíčků. Ty dáme do lednice na 5-6 hodin, opatrně vyndáme z formiček, dozdobíme dle vlastní fantazie a můžeme podávat.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně