Pečená povidla
Tato povidla dělám už třetím rokem, postup je neskutečně jednoduchý, takřka bez práce a chuťově jsou povidla opravdu dokonalá. Nemusí se nic dlouho vařit v hrnci, trouba vše udělá za nás. :-)
Připravíme si
  • 1 kg švestek
  • 1 lžíci octa
  • 250 g cukru krupice
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžíce rumu
  • 2 hřebíčky
Postup
  • Švestky vypeckujeme a přendáme do nějakého hlubšího pekáčku.
  • Promícháme je se lžící octa a dáme do trouby rozpálené na 230 °C péct 20 minut. Nemícháme.
  • Po 20 minutách je vyndáme a posypeme 125 g cukru, tzn. půlkou z celkového množství cukru. Nemícháme, jen posypeme a vrátíme zpět do trouby.
  • Pečeme 15 minut.
  • Po 15 minutách opět vyndáme, posypeme zbytkem cukru a zase vrátíme na dalších 15 minut do trouby.
  • Poté vyndáme, přidáme rozdrcený hřebíček, skořici a rum, ponorným mixérem rozmixujeme, naplníme do skleniček, které otočíme dnem vzhůru a máme hotovo.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně