Podmáslová buchta s čokoládou
Podmáslí v těstě je záruka vláčnosti, takové buchty mám ráda! Navíc když jsou rychlé a jednoduché jako tato podmáslovka. Ze zdánlivě obyčejného piškotu se díky vynikajícímu krému z mléčné čokolády a zakysané smetany stane výborný dezert ke kávě.
Na těsto
  • 100 g másla
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 vejce
  • 2 hrnky podmáslí
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1-2 lžíce kakaa
Na krém
  • 200 g mléčné čokolády
  • 2 zakysané smetany
Postup
  • Změklé máslo vyšleháme s cukrem a vejci.
  • Přidáme dva hrnky podmáslí.
  • Nakonec vmícháme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Ze vzniklého světlého těsta odebereme asi 1/3 do misky a přisypeme trochu kakaa na obarvení.
  • Na plech vyložený pečicím papírem nalijeme světlé těsto a na něj těsto obarvené kakaem. Špejlí promícháme.
  • Pečeme na 180 °C zhruba 30 minut, zkontrolujeme špejlí jestli se nelepí.
  • Zatímco nám chladne piškot, připravíme si krém.
  • Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou.
  • Krémem potřeme vychladlý piškot a necháme ztuhnout v lednici.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně