Třešňová marmeláda s čokoládou
Miluju v létě zpracovávat různými způsoby všechny plody, které nám zahrádka poskytne. Třešňovou marmeládu miluje moje dcera Eliška. A co teprve tu s čokoládou! Palačinky nebo vafle s ní jsou naprosto vynikající.
Připravíme si
  • 1 kg třešní
  • 500 g cukru krupice
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • Gelfix 2:1
  • 1 lžička kyseliny citronové
Postup
  • Třešně vypeckujeme a omyjeme.
  • Přendáme si je do hrnce, ve kterém budeme vařit marmeládu a tyčovým mixérem je rozmixujeme.
  • Zvážíme si v misce 500 g cukru, Gelfix si přesypeme do malé mističky.
  • Ke Gelfixu přidáme 2 lžíce cukru ze zvážených 500 g a zamícháme.
  • Gelfix s cukrem nyní zamícháme s rozmixovanými třešněmi a na sporáku přivedeme k varu. Vaříme asi jednu minutu.
  • Poté přisypeme zbytek cukru, nastrouhanou hořkou čokoládu a 1 lžičku kyseliny citronové. Promícháme a vaříme asi 8 - 10 minut.
  • Horkou marmeládou naplníme sklenice, dobře uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme takto asi 10 minut a můžeme otočit zpátky.
  • TIP: cukru můžeme ubrat podle sladkosti třešní.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně