Miluju v létě zpracovávat různými způsoby všechny plody, které nám zahrádka poskytne. Třešňovou marmeládu miluje moje dcera Eliška. A co teprve tu s čokoládou! Palačinky nebo vafle s ní jsou naprosto vynikající.
Připravíme si
1 kg třešní
500 g cukru krupice
100 g vysokoprocentní čokolády
Gelfix 2:1
1 lžička kyseliny citronové
Postup
Třešně vypeckujeme a omyjeme.
Přendáme si je do hrnce, ve kterém budeme vařit marmeládu a tyčovým mixérem je rozmixujeme.
Zvážíme si v misce 500 g cukru, Gelfix si přesypeme do malé mističky.
Ke Gelfixu přidáme 2 lžíce cukru ze zvážených 500 g a zamícháme.
Gelfix s cukrem nyní zamícháme s rozmixovanými třešněmi a na sporáku přivedeme k varu. Vaříme asi jednu minutu.
Poté přisypeme zbytek cukru, nastrouhanou hořkou čokoládu a 1 lžičku kyseliny citronové. Promícháme a vaříme asi 8 - 10 minut.
Horkou marmeládou naplníme sklenice, dobře uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme takto asi 10 minut a můžeme otočit zpátky.