Milujete čerstvě usmažené, křupavé a nadýchané koblížky, ale myslíte si, že je s nimi moc práce? Těsto na tyto tvarohové máme hotové za pět minut a smažení už je pak rychlovka. Pojďme na ně a uvidíte, že vám budou doslova mizet pod rukama!
Na těsto
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
250 g tvarohu ve vaničce
3 vejce
3 lžíce rumu
3 lžíce mléka
špetka soli
Na obalení
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
Postup
Všechny ingredience smícháme dohromady jednoduše lžící, vznikne nám mírně lepkavé těsto.
Do vyššího menšího hrnce nalijeme olej. Do výšky to bude cca 8 cm, koblížky zkrátka musí plavat, ne se dotýkat dna.
Polévkovou lžící nabíráme těsto a prstem jej odlepujeme, snažíme se tak vytvarovat kuličku, kterou opatrně vhodíme do rozpáleného oleje.
Smažíme na mírném plamenu, otáčíme. Jakmile jsou koblížky světle hnědé, opatrně je vyndáme (já používám kleště), položíme na ubrousek okapat a následně ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Kdo má rád skořici, může do cukru přidat i ji. Věřte, že se po nich jen zapráší!!