Tvarohové koblížky
Milujete čerstvě usmažené, křupavé a nadýchané koblížky, ale myslíte si, že je s nimi moc práce? Těsto na tyto tvarohové máme hotové za pět minut a smažení už je pak rychlovka. Pojďme na ně a uvidíte, že vám budou doslova mizet pod rukama!
Na těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 3 vejce
  • 3 lžíce rumu
  • 3 lžíce mléka
  • špetka soli
Na obalení
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
Postup
  • Všechny ingredience smícháme dohromady jednoduše lžící, vznikne nám mírně lepkavé těsto.
  • Do vyššího menšího hrnce nalijeme olej. Do výšky to bude cca 8 cm, koblížky zkrátka musí plavat, ne se dotýkat dna.
  • Polévkovou lžící nabíráme těsto a prstem jej odlepujeme, snažíme se tak vytvarovat kuličku, kterou opatrně vhodíme do rozpáleného oleje.
  • Smažíme na mírném plamenu, otáčíme. Jakmile jsou koblížky světle hnědé, opatrně je vyndáme (já používám kleště), položíme na ubrousek okapat a následně ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
  • Kdo má rád skořici, může do cukru přidat i ji. Věřte, že se po nich jen zapráší!!

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně