Vídeňská bábovka s višněmi
Miluju rychlé hrnkové recepty a bábovky! Tato vídeňská patří do skupiny hodně tmavých bábovek; je velice jemná a šťavnatá a spolu s višněmi tvoří výbornou kombinaci. Nesla jsem mamce na ochutnání a ta hned chtěla recept :-) Tak co, zkusíte ji? :-)
Připravíme si

HRNEK O VELIKOSTI 250 ml

  • 250 g másla
  • 1 a 1/4 hrnku mléka
  • 1 a 1/4 hrnku cukru krupice
  • 3 vrchovaté lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • kompotované či čerstvé višně
  • sádlo na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy
Postup
  • V hrnci pozvolna rozpustíme máslo, přilijeme mléko, přisypeme cukr a kakao a přivedeme k varu. Necháme krátce probublat, poté stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
  • Já si poté směs přendám do mísy, přidám vejce a mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
  • Vše krátce dohromady vyšleháme, vznikne nám jemné těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Sem tam poházíme vypeckované višně a dáme péct na 170 °C přibližně 45 minut. Zkusíme špejlí a pokud se nám těsto již nelepí, bábovku vyndáme, necháme 10 minut odpočinout a poté ji vyklopíme.

Všechny recepty na jednom místě.

Kategorie receptů

dezerty

hlavní chod

nápoje

snídaně

zavařeniny

pečivo

studená kuchyně